Tietoa alueesta

Missä?

Saariselkä sijaitsee Pohjois-Lapissa, Inarin kunnassa. Matkaa Rovaniemeltä Saariselälle on 260 kilometriä E75 tietä myöten. Jos automatkailu ei kiinnosta, helpoin tapa matkustaa Saariselälle Etelä-Suomesta on joko yöjuna-auto -yhdistelmällä tai lentäen. Ivalon lentokenttä sijaitsee vain 25 kilometrin päässä Saariselältä, ja Helsinki-Ivalo välillä liikennöidään päivittäin. Helsinki-Rovaniemi yöjuna saapuu päivittäin Rovaniemelle noin klo 08. Omalla autolla matka Saariselkä-Rovaniemi kestää noin 3-3,5 tuntia, ja rautatieasemalta lähtee myös linja-auto jatkoyhteys kohti pohjoista.

Mitä?

Saariselkä on oiva kohde maastopyöräilijälle niin kesällä kuin talvellakin. Kesällä loputtoman tuntuinen polkuverkosto risteilee Saariselän ympäristössä tarjoten eri tasoisille harrastajille haasteita ja kokemuksia. Saariselän talvikausi kestää tyypillisesti lokakuun lopusta toukokuun puoliväliin. Tämän noin 7 kuukauden lumiajan läskipyörä on pyöräilijän paras kaveri. Maaliskuun alussa Saariselän talvi on parhaimmillaan. Lunta on ”metritolkulla” ja aurinkokin valaisee jo maisemaa pitkän kaamoksen jälkeen. Lämpötila voi olla kaikkea -25 asteen ja nollan väliltä, mikä kyllä kannattaa ottaa huomioon pohjoisen hangille suunnatessa.

Vaikka Saariselällä ei vielä toistaiseksi ole erikseen talvipyöräilyreittejä, löytyy pyöräilijälle kyllä ajettavaa. Moottorikelkkareitit ja -urat sekä talvikävelyreitit tarjoavat läskipyöräilijöille eritasoisia reittejä. Saariselkä MTB Fatbike tapahtumaa varten tehdään olemassa olevien reittien lisäksi myös ”uutta” uraa moottorikelkalla.

Mainokset