Reitti ja kartta

Saariselkä MTB Fatbike reitti

2017-fatbike-map

Saariselkä MTB Fatbike kisakeskus sijaitsee Saariselkä Ski & Sport Resortissa eli hiihtohissien ala-asemalla. Reitin ensimmäiset 7km kilometriä on melko tasaista reittiä, joka seurailee Luttojokea ja Urho Kekkosen kansallispuiston rajaa. Luttotuvan jälkeen reitti muuttuu vaihtelevammaksi ennen Moitakurun tuvalla sijaitsevaa huoltopistettä.

Moitakurun jälkeen reitti alkaa pikku hiljaa kiipeämään Palopää tunturille. Palopään huipun jälkeen kisasarjan reitti kääntyy oikealle moottorikelkan uralle, kun taas retki- ja juniorisarjojen reitti jatkaa suoraan. Palopään vauhdikkaan alamäen jälkeen alkaa toinen pidempi nousu Kaunispään päälle. Kaunispäältä laskeudutaan alas takaisin kisa-alueelle vauhdikkaasta Suomen pisintä pulkkamäkeä pitkin. Viimeistään tässä vaiheessa on hyvä tarkistella jarrujen toimivuutta, sillä viimeisessä laskussa vastaan tulee melko tiukkojakin mutkia.

Huomaattehan, että laduilla pyöräily ei ole tavallisesti sallittua Saariselällä, ja meillä on poikkeuslupa tämän latuosuuden käyttöön ainoastaan tapahtumapäivälle. Pyydämme siis pyöräilijöitä kunnioittamaan pyöräilykieltoa ennen tapahtumaa, eikä kisareitillä harjoittelu ole näin ollen sallittua. Huomaattehan myös, että pulkkamäkeä ja latua ei suljeta muilta käyttäjiltä tapahtuman ajaksi, joten reiteillä voi tulla vastaan pyöräilijöitä ja hiihtäjiä. Pyydämmekin siis osallistujia ottamaan muut reitin käyttäjät huomioon ja tarvittaessa hidastamaan vauhtia kohtaamistilanteissa.

 

 

Mainokset