Tietoa alueesta

Mikä Saariselkä MTB?

Saariselkä MTB on vuonna 2011 ensimmäisen kerran järjestetty maastopyöräilytapahtuma Saariselällä, Pohjois-Lapissa. Ensimmäisenä vuonna ajettiin Saariselkä MTB Maraton, ja jo toisena vuonna tapahtuma järjestettiin kaksipäiväisenä. Vuonna 2012 ohjelmaan kuului maratonmatkojen lisäksi Kaunispää XCO. Tapahtuman järjestävät  Saariselän Keskusvaraamo ja Inarin Yritys.

Vuonna 2017 Saariselkä MTB järjestetään jo seitsämättä kertaa, ja jo kolmatta kertaa etappikisana. Kisaan kuuluu kolme etappia, joiden yhteispituus on 200km.

Juniorit ja kuntosarjalaiset ajavat lyhyemmät reitit, joiden pituudet ovat 11km+25km+15km.

Urho Kekkosen Kansallispuisto

Saariselkä MTB Stagesin reitti risteilevät Saariselän lähialueen tuntureilla ja metsissä, Urho Kekkosen kansallispuistossa ja Hammastunturin erämaassa. Urho Kekkosen kansallispuisto on Suomen toiseksi suurin kansallispuisto, joka sijaitsee Inarin, Sodankylän ja Savukosken kuntien alueella. Kansallispuiston pinta-ala on 2550 neliökilometriä, ja alueen maisemat vaihtelevat jylhistä ja karuista tunturiylängöistä, laajoihin suoalueisiin, metsämaihin ja jokivarsiin.

Kansallispuiston perusosa tarjoaa loistavat puitteet maastopyöräilyyn. Laaja polkuverkosto tarjoaa ajettavaa monen tasoisille pyöräilijöille helpoista hiekkatiereiteistä vaativampiin polkureitteihin. Maasto on monin paikoin kivikkoista, ja terävät pienet kivet koettelevat renkaiden kestävyyttä tunturissa.

Urho Kekkosen kansallispuisto on perustettu vuonna 1983.  Kuten puiston nimestäkin voi jo päätellä, puisto perustettiin 80-vuotissyntymäpäivälahjaksi Suomen entiselle presidentille Urho Kaleva Kekkoselle.

Lisätietoa Urho Kekkosen kansallispuistosta.

Missä?

Saariselkä sijaitsee Pohjois-Lapissa, Inarin kunnassa. Matkaa Rovaniemeltä Saariselälle on 260 kilometriä E75 tietä myöten. Jos automatkailu ei kiinnosta, helpoin tapa matkustaa Saariselälle Etelä-Suomesta on joko yöjuna-auto -yhdistelmällä tai lentäen. Ivalon lentokenttä sijaitsee vain 25 kilometrin päässä Saariselältä, ja Helsinki-Ivalo välillä liikennöidään päivittäin. Helsinki-Rovaniemi yöjuna saapuu päivittäin Rovaniemelle noin klo 08. Omalla autolla matka Saariselkä-Rovaniemi kestää noin 3-3,5 tuntia, ja rautatieasemalta lähtee myös linja-auto jatkoyhteys kohti pohjoista.

Kisareitit kulkevat Saariselän lähiympäristössä avotunturissa ja Pohjois-Lappilaisissa mäntymetsissä. Tarkemmat reittikartat löydät Kartat-osiosta, ja kuvia edellisien vuosien tapahtumista tapahtuman Flick-kuvagalleriasta Saariselkä MTB 2011, Saariselkä MTB Weekend 2012, Saariselkä MTB Weekend 2013 ja Saariselkä MTB Maraton 2014!

 

Saariselka-MTB-logo_valmis

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s