Tietoa alueesta

Mikä Saariselkä MTB?

Saariselkä MTB on vuonna 2011 ensimmäisen kerran järjestetty maastopyöräilytapahtuma Saariselällä, Pohjois-Lapissa. Ensimmäisenä vuonna ajettiin Saariselkä MTB Maraton, ja jo toisena vuonna tapahtuma järjestettiin kaksipäiväisenä. Vuonna 2012 ohjelmaan kuului maratonmatkojen lisäksi Kaunispää XCO. Tapahtuman järjestäjä on Saariselän Keskusvaraamo.

Vuonna 2016 Saariselkä MTB järjestetään jo kuudetta kertaa, ja jo toista kertaa etappikisana. Kisaan kuuluu Kulmakurun kierros 60km, Saariselkä MTB Maraton 80km ja Kultalan kierros 52km.

Juniorit ja kuntosarjalaiset ajavat lyhyemmät reitit, joiden pituudet ovat 15km+40km+15km.

Missä?

Saariselkä sijaitsee Pohjois-Lapissa, Inarin kunnassa. Matkaa Rovaniemeltä Saariselälle on 260 kilometriä E75 tietä myöten. Jos automatkailu ei kiinnosta, helpoin tapa matkustaa Saariselälle Etelä-Suomesta on joko yöjuna-auto -yhdistelmällä tai lentäen. Ivalon lentokenttä sijaitsee vain 25 kilometrin päässä Saariselältä, ja Helsinki-Ivalo välillä liikennöidään päivittäin. Helsinki-Rovaniemi yöjuna saapuu päivittäin Rovaniemelle noin klo 08. Omalla autolla matka Saariselkä-Rovaniemi kestää noin 3-3,5 tuntia, ja rautatieasemalta lähtee myös linja-auto jatkoyhteys kohti pohjoista.

Kisareitit kulkevat Saariselän lähiympäristössä avotunturissa ja Pohjois-Lappilaisissa mäntymetsissä. Tarkemmat reittikartat löydät Kartat-osiosta, ja kuvia edellisien vuosien tapahtumista tapahtuman Flick-kuvagalleriasta Saariselkä MTB 2011, Saariselkä MTB Weekend 2012, Saariselkä MTB Weekend 2013 ja Saariselkä MTB Maraton 2014!

 

Saariselka-MTB-logo_valmis

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s