Kilpailijan ohjeet:

Saariselkä MTB Weekend – Osallistujan ohje

Noudatettavat säännöt:

Kilpailijoiden, huoltajien ja toimihenkilöiden on noudatettava UCI:n ja SPU:n sääntöjä ja määräyksiä sekä Suomen lakia ja asetuksia ja lisäksi tästä tapahtumasta annettuja ohjeita.

Kilpailijat ajavat omalla vastuullaan ja vastaavat kaikista aiheuttamistaan vahingoista. Järjestäjä pyrkii turvaamaan kilpailun turvallisuuden, mutta onnettomuudet muun liikenteen ja jalankulkijoiden kanssa ovat kilpailijan omalla vastuulla. Kilpailijat vastaavat itse omasta vakuutusturvastaan.

Lisenssinhaltijat ovat kansainvälisen olympiakomitean, lajiliiton (UCI), kansallisen liiton (SPU) ja kansallisen antidoping-toimikunnan asettamien dopingsääntöjen ja muiden sääntöjen sekä määräysten alaisia.

Yleisiä ohjeita:

Roskaaminen reitin varrella on ehdottomasti kiellettyä. Jokaiselle huoltopisteelle on mahdollista jättää omia roskia.

Ensimmäisellä etapilla Tolosjoen ylittäminen ajamalla on ehdottomasti kiellettyä! Kaikkien osallistujien on ylitettävä joki jalan.

Kohdissa, joissa kisareitti kulkee yleisiä teitä pitkin, osallistujien on noudatettava liikennesääntöjä. Kohdissa, joissa kisareitti kulkee asvalttitien vieressä, asvalttitien käyttäminen ja reitiltä poikkeaminen on ehdottomasti kielletty.

Pyydämme kilpailijoita noudattamaan varovaisuutta reitin varrella ja ottamaan huomioon muut osallistujat. Onnettomuuden sattuessa kilpailijat ovat velvollisia auttamaan toisiaan.

Kilpailualue:

Lähtö- ja maalialue sijaitsee Honkapolulla. Kilpailijoita pyydetään jättämään omat autot majoituspaikkoihin, parkkialue on kauppakeskus Siulan pihalla.

Kisakanslia:

Kisakanslia sijaitsee osoitteessa Honkapolku 2, ja se on auki seuraavasti:

27.8. klo 12-20
28.8. klo 9 alkaen
29.8. klo 8 alkaen
30.8. klo 8 alkaen

Kilpailunumerot:

Kilpailunumero on kiinnitettävä ohjaustankoon niin, että numero on helposti luettavissa. Numeron saa pitää itsellään kilpailun jälkeen. Kilpailijat käyttävät joka päivä samaa numeroa.

Leader-paidat:

Etappikisan kokonaistilanteen johtaja ajaa päivittäin leader-paita päällä. Paidat jaetaan seuraavissa sarjoissa: miehet elite, miehet fatbike ja naiset (kaikki sarjat yhdessä).

Lähtö:

Kaikki lähdöt tapahtuvat kilpailukeskuksesta. Lähtö järjestetään Honkapolulle, järjestäytyminen alkaa n. 15min ennen lähtöä. Kilpailijat saavat järjestäytyä lähtöön vapaavalintaiseen järjestykseen. Poikkeuksena lauantaina ja sunnuntaina leader-paitojen kantajat kutsutaan eturiviin erikseen.

Lähdöt tapahtuvat neutraalilähtöinä lähtöauton perässä. Lähtöautoa ei saa missään tilanteessa ohittaa! Lähtöauto väistyy reitin siirtyessä maastoon, minkä jälkeen ajovauhti on vapaa.

Lähtöajat:

28.8:
12.00 Lähtö 1 (elite, harraste, fatbike, duo)
12.15 Lähtö 2 (kunto, junior)

29.8:
10.00 Lähtö (kaikki sarjat)

30.8:
10.00 Lähtö 1 (elite, harraste, fatbike, duo)
10.15 Lähtö 2 (junior, kunto)

Reitit:

Reitit on merkitty opastekyltein, spray-maalilla ja merkkinauhoin. Jokaisen päivän reitille on oman värinen kyltti ja maali: Kulmakurun kierros (perjantai) on merkitty sinisellä, Saariselkä MTB (lauantai) on merkitty valkoisella ja Kultalan kierros (sunnuntai) on merkitty keltaisella. Vauhdikkaimmat alamäet on merkitty alaspäin osoittavilla nuolilla. Suurimmat risteykset on suljettu merkkausnauhalla. Tienylityksessä on liikenteenohjaus.

Huolto:

Kulmakurun kierros 28.8:

Reitin varrella on neljä järjestäjän huoltopistettä: 11km, 23km, 40km ja 51km kohdilla.

Saariselkä MTB 29.8:

Reitin varrella on kolme järjestäjän huoltopistettä (kahdella kierroksella 5 pistettä): 11km, 26km ja 40km kohdilla.

Kultalan kierros 30.8:

Reitin varrella on kolme järjestäjän huoltopistettä: 11km, 30km ja 40km kohdilla.

Järjestäjän huoltopisteillä tarjotaan Powerbar Isoactive urheilujuomaa ja pientä syötävää. Huoltopisteille on mahdollista toimittaa omia juomapulloja. Juomapulloihin on kirjoitettava osallistujan nimi ja huoltopiste, jonne pullonsa haluaa toimitettavaksi. Huomaa, että juomapullot täytyy toimittaa kisakansliaan päivittäin viimeistään tuntia ennen lähtöä, jotta ne ehtivät juottopisteille ajoissa! Tyhjät juomapullot tuodaan kisakansliaan kisan jälkeen.

Oma huolto:

Kilpailijoiden oma huolto (sekä tekninen että juomahuolto) on salittu kaikilla reitin osilla seuraavin ehdoin:

  • huoltoautoilla ei saa ajaa kisareittiin kuuluvia teitä pitkin missään olosuhteissa
  • huoltoautoilla ei saa ajaa ulkoilureittejä pitkin missään olosuhteissa
  • huoltoautoja ei saa pysäköidä paikkoihin, joissa ne saattavat aiheuttaa vaaraa osallistujille tai muille tienkäyttäjille

Keskeyttäminen:

Keskeyttämisestä täytyy ehdottomasti ilmoittaa joko huoltopisteellä tai maalissa. Mikäli etappikisan osallistuja keskeyttää jonain kisapäivänä, voi hän lähteä matkaan seuraavalle etapille. Tällöin hän saa ajaa kaikkina päivinä, mutta ei pääse etappikisan yhteistuloksiin.

Tulokset:

Tulokset julkaistaan tapahtuman kotisivuilla mahdollisimman pian tapahtuman päättymisen jälkeen.

Ruokailu:

Ruokailu järjestetään Ravintola Pirkon Pirtin tiloissa päivittäin seuraavasti:

28.8: klo 15-19
29.8: klo 14-18
30.8: klo 13 alkaen

Palkintojen jako:

28.8: klo 19 Ravintola Teerenpesässä
29.8: klo 19 Ravintola Teerenpesässä
30.8: noin klo 15 kisakeskuksessa

Palkitseminen:

Päivittäin palkitaan kunkin sarjan voittaja, ja lisäksi miesten elite, miesten fatbike ja naisten kokonaistilanteen johtajille jaetaan leader-paidat. Etappikisan yhteistuloksien perusteella palkitaan vähintään 3 parasta/sarja. Kaikki lasten ja junioreiden sarjalaiset palkitaan.

Ensiapu:

Ensiapu päivystää kilpailukeskuksessa. Jokaiselta huoltopisteeltä ja liikenteenohjauksesta on puhelinyhteys ensiapuhenkilöstöön.

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s